Joan Mateu, Massimo Latte i un dibuix de Picasso
L'artista saltenc Joan Mateu repassa els vint anys com a artista a Les Bernardes amb una mostra titulada "Temps mort"
Pintures, però també esbossos, treballs inacabats i mobiliari, per repassar els vint anys dedicats a l'art del pintor saltenc Joan Mateu. L'artista inaugura divendres l'exposició "Temps mort" a Les Bernardes de Salt, una mostra de la qual també surten un llibre i un disc amb música seva.
L'exposició permet també aprofundir en el seu procés creatiu, amb l'objectiu de mostrar un Mateu diferent d'aquell a què el públic està acostumat. «M'he buidat per dins, mostro una part molt íntima meva i desitjo que també agradi», assegura Mateu.
Per la seva banda, el director de la Casa de Cultura del Gironès, Robert Fàbregas, destaca que la proposta va «més enllà de la pintura per homenatjar els seus vint anys com a artista i en el seu moment d'esplendor».
La mostra es complementa amb un llibre de Mateu, editat per Les Bernardes, del qual només s'han fet un centenar d'unitats. Recuperant la faceta de músic de l'artista, que va tocar amb el grup Barri Baix, també s'editarà un disc inèdit, amb una cançó per a cada lletra de l'abecedari.
Aquesta no és l'única exposició que s'inaugura divendres (19.30) a Les Bernardes, ja que s'hi estrenen dues propostes més, també amb la pintura i el seu origen com a element central.
Estudi del nu. Les mans juntes, un dibuix de Picasso cedit per un col·leccionsista privat, dona el tret de sortida de la col·lecció L'art de col·leccionar somnis, un nou apartat dedicat a retre un homenatge als grans artistes de la història.
El dibuix correspon a l'època de l'estada del pintor malagueny a Gósol, el 1906, amb Fernande Olivier, que li fa de model. En aquest cas, també va acompanyat d'un breu llibre escrit per la crítica d'art Pilar Parcerisas -també editat per Les Bernardes- que aborda el procés creatiu de l'estudi previ que fa Picasso i els esbossos que utilitza abans d'una obra.
La tercera proposta és Paisatges d'instants, de Massimo Latte, que presenta com treballa els minerals per anar del macrocosmos al microcosmos.
Les tres exposicions es podran visitar fins al 29 de maig.
Les Bernardes crearà durant el mes de maig el II Festival Místic per promoure veus joves i amb projecció en un format intimista.
La Casa de Cultura Les Bernardes prepara el nou curs 2019-2020 amb il·lusió, energia i noves activitats.
Amb un lema: Fins a la Lluna i més enllà perquè entre tots "Deixem petjada"!
Més de 200 espectadors van passar per Les Bernardes per assistir a un dels quatre concerts de la segona edició del Festival Místic, que ha servit per consolidar l'aposta per la música del centre i per posar en valor joves artistes.
El cos com a protagonista és l'eix central de les exposicions de Nico Nubiola, Frederic Lebail i Josep Tornero, que es van inaugurar el 13 de setembre i es podran visitar fins el 31 d'octubre.
La Casa de Cultura del Gironès Les Bernardes dedicarà el 2020 a L'art de col·leccionar somnis, amb obres d'artistes com Pablo Picasso, Andy Warhol i Balthus. Aquesta idea centrarà les obres de l'espai 29m2 durant una temporada en què també s'han previst exposicions de Joan Mateu, Regina Saura, José Luis Pascual, Jordi Abelló o El Xupet Negre.
Les Bernardes presenta la primera exposició individual a Espanya de l'artista italo-senegalesa Maïmouna Guerresi: "Aisha al país de les meravelles, un viatge a Girona", a cura de Laura Cornejo Brugués i Manuela De Leonardis, en col·laboració amb la Fundació Pasquale Battista.
Les Bernardes, impulsarà durant el mes de maig el I Festival Místic per promoure veus joves i amb projecció dins el panorama musical català.
La demarcació de Girona i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i Les Bernardes organitzem el cicle digital per reflexionar sobre la nova realitat.
La Casa de Cultura Les Bernardes de Salt ha creat un cicle de conferències amb el títol de “La nova realitat” per valorar la nova transformació que comença a patir la societat, per l’arribada de la pandèmia de la COVID-19, en quatre àmbit concrets que afecten el nostre territori: la medicina, la tecnologia i l’empresa, la cultura i el turisme.