Escriure en primera persona amb Martí Gironell

Horari:

De les 19.00h a les 21.00h


Durada:

Fins al 20 de maig de 2020


Preu:

40 €

6, 13 i 20 de maig de 19 a 21h

Entre el diari i el conte o la novel·la, quantes maneres tenim d'expressar el que som? En aquest taller aprendrem a descriure la nostra vida escrivint tot allò que, sense ser-ho, la representa. Reflexionarem sobre com, a partir de l'experiència més personal, podem crear un text ben literari o fins i tot una ficció imaginada que ens expliqui. Descobrirem l'ús de la literatura com a paràbola d'un mateix, l'ús de la mentida o del biaix al servei de la nostra més profunda veritat.

​Cada cop més, busquem veritat en els textos. Triomfa la ficció basada en fets reals, i ens identifiquem amb textos en què l'autor ens parla d'ell però notem que ens parla de nosaltres. Percebem que allà hi ha una veritat compartida. Farem un tempteig des de la narració històrica a l'autoficcional, passant per les raons que ens porten a convertir la memòria en literatura. També treballarem l'art d'enganxar el lector. I analitzarem textos que ens deixaran amb ganes de saber-ne més (i ens ensenyaran moltes tècniques).

Sovint ens costa trobar la inspiració per començar a escriure. Aprendrem recursos per construir textos a partir de fets, olors, objectes, obres d'art, notícies o cançons. A tenir els ulls ben oberts per descobrir la literatura amagada en tot allò que ens envolta.

 

 


C/ Major, 172
17190 Salt
Tel: 972 23 46 95
bernardes@girones.cat

Horari d'atenció al públic
De dilluns a divendres
De les 9h a les 13h
De les 16 h a les 22h
Dissabtes de 10 a 13h