MERCÈ RIBERAPerplexitat

Inauguració

10 de setembre a les 20:30h

Dates

Fins al 30 d'octubre de 2020

Espai

Sala La Talaia

Horaris

De dilluns a divendres: De 9 a 13h i de 16 a 22h. Dissabtes: De 10 a 13h.

Aprofitant les eines que ofereix la fotografia per representar ficció, "fabrico universos originats exclusivament en la meva ment"

Perplexitat es un projecte/exposició inusual dins del món de la fotografia. A través d’ell no busco documentar la realitat ni tan sols fer una interpretació d’ella a partir del món exterior, sinó que, aprofitant les eines que ofereix la fotografia per a representar ficció, fabrico universos originats exclusivament en la meva ment. Utilitzo objectes, ninots, mobiliari a escala i tot allò que em sembli pertinent per a plasmar pensaments, emocions i realitats que conviuen en el nostre món interior paral·lelament a la realitat quotidiana. Vinc del món de l’escultura i de la instal·lació. En el meu treball sempre ha estat molt important la il·luminació i, com mitjançant el seu potencial, es podia incidir en el missatge artístic que es volia transmetre.

Els últims anys va guanyar força la llum i la creació de petits escenaris amb els que, mitjançant l’ús de petits objectes, cadires, peces de maquetisme, personatges a escala, i la llum, sempre la llum, podia transformar en imatge allò que imaginava. Aquest fet m’ha portat, sense quasi adonar-me, cap a la fotografia. Venint com venia de l’escultura, em va semblar el més lògic fotografiar objectes, treballar a l’estudi, buscar un llenguatge propi. De la mateixa manera que feia quan creava peces escultòriques, vaig començar a crear escenaris i a buscar objectes i materials amb els que poder parlar i transmetre el meu imaginari. La meva font d’inspiració sorgeix quasi sempre de vivències pròpies i socials del que ens toca viure, i esdevé quelcom crític, irònic, qüestionable.


C/ Major, 172
17190 Salt
Tel: 972 23 46 95
bernardes@girones.cat

Horari d'atenció al públic
De dilluns a divendres
De les 9h a les 13h
De les 16 h a les 22h
Dissabtes de 10 a 13h