Les Bernardes

Bette Davis i un mític guerrer de Xi’an, novetats primaverals de Les Bernardes

El Centre de Cultura Contemporània Les Bernardes de Salt ha presentat el segon bloc del programa expositiu de 2022 amb dues grans mostres inèdites que es podran visitar: les imatges històriques de la primera  fotoperiodista basca Isabel Azkarate sobre Bette Davis, en el que va ser el seu últim acte públic al Festival de Cinema de Sant Sebastià (1989) i un mític guerrer de Xi’an cedit pel periodista José Luis Balbín (expresentador del programa de televisió “La clave”). Aquest any, el centre engloba les mostres del 2022 sota el lema “L’art de viure”, que convida a descobrir els creadors i creadores a partir de les seves obres, experiències i relacions.

Per al director de Les Bernardes, Robert Fàbregas, és una oportunitat única per al centre tenir l’ocasió de mostrar un guerrer de Xi’an i les fotografies de la diva Bette Davis, en el seu darrer acte públic a Sant Sebastià. “Són dues exposicions que ens aporten prestigi i el valor de demostrar que també podem exposar grans obres a Les Bernardes al costat de referents de casa nostra com és el centenari de la Ventafocs de Folch i Torres”, destaca Fàbregas.

Les set exposicions s’inauguren demà al públic, a partir de 2/4 de 8 del vespre, i es podran visitar fins el proper 27 de maig. Les propostes daquesta programació proposen una reflexió profunda sobre com vivim actualment, sobre la sostenibilitat del nostre model de vida que tendeix al creixement continuat en base a uns recursos limitats.

 

MARÇ – MAIG: ROSTRES ETERNS

Del 4 de març al 27 de maig de 2022

Inauguració 4 de març de 2022 a les 19:30h

Speculum quidem cordis facies est hominis o El rostre de l’home és, sens dubte, el mirall del seu cor. Regla de Sant Leandre.

Exposicions de diferents disciplines artístiques que parteixen daquesta premissa per explorar les manifestacions de l’ànima humana, del seu cor.

Fotografia, pintura, escultura… aquest és un  cicle de rostres coneguts, anònims i improvisats ens interpel·la, ens pregunta, amb l’única intenció que mirem dins nostre, en les profunditats del nostre cor.

Sala Berta Casas: Nuria Quevedo, “Tan lluny, tan a prop”.

Sala Photo: Isabel Azcarate, “La incansable Bette Davis”.

Sala 29m2: José Luis Balbín, “El rostre del guerrer”.

LEsglésia: Joana Biarnés, Dives I còmplices”.

 

Enllaç a la notícia d’El Punt Avui

COMPARTIR: