Les Bernardes

Presentació Les Bernardes per al 2022

El Centre de Cultura Contemporània Les Bernardes de Salt va presentar el 2 de desembre el programa expositiu de 2022 amb tres grans exposicions inèdites que es podran visitar: el centenari de la mort del català Josep Oller, fundador de l’icònic Moulin Rouge de París, les imatges de Bette Davis en el seu últim acte públic al Festival de Cinema de Sant Sebastià (1989) i un mític guerrer de Xi’an cedit pel periodista José Luis Balbin. Aquest any, el centre cultural engloba les mostres del 2022 sota el lema “L’art de viure”, que convida a descobrir els creadors i creadores a partir de les seves obres, experiències i relacions.

Com a novetat destacada és l’arribada de l’Escola Universitària ERAM de Salt, que dins del projecte Transmèdia serà la plataforma per divulgar les presentacions dels projectes dels diferents grups universitaris com a treball de final de grau. Les altres novetats importants són la nova sala La Lateral, un espai destinat a la relació entre Les Bernardes i la comunitat (universitats, instituts, associacions), i les obres de millora del centre que a portaran a terme a partir del mes de novembre.

Les propostes daquesta programació proposen una reflexió profunda sobre com vivim, sobre la sostenibilitat del nostre model de vida que tendeix al creixement continuat en base a uns recursos limitats.

A lacte de presentació hi ha participat el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, el director de Les Bernardes, Robert Fàbregas, el conseller de Cultura i Turisme del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran i la regidora de Cultura de lAjuntament de Salt, Núria Heras.

Albert Piñeira considera que la programació del nou any és una proposta dexposicions ambiciosa, de gran qualitat. Una clara aposta per la projecció cultural des de la perifèria. Les Bernardes, com espai de Cultura Contemporània, vincula territori i producció artística, reflexió teòrica i plantejaments creatius, sempre amb un peu a la realitat del moment i de lentorn i un altra a la producció més contemporània”.

Per la seva part Robert Fàbregas, ha destacat el valor de la continuïtat en el projecte, l’esforç de l’equip i ha demanat que Les Bernardes “no perdi el valor de les idees, el risc a programar coses noves i promoure artistes amb rellevància global però també local.”

Enllaç a la notícia d’El Punt Avui

Enllaç a la notícia del Diari de Girona 

COMPARTIR: