Les Bernardes

Reobertura Les Bernardes

L’espai de cultura contemporània Les Bernardes de Salt ha reobert les seves portes el 31 de març, després de quatre mesos i mig d’obres, que han respectat l’equilibri entre la modernització necessària i la preservació de la identitat de l’edifici, datat de 1869. 

La transformació que l’edifici ha experimentat amb la reforma el potencia visualment, coincidint amb el 40è aniversari de la seva conversió en casa de cultura: l’accés per la façana lateral porticada, amb les voltes que ja servien d’imatge de la casa en l’anterior logotip, en lloc de la porta principal que dona al carrer Major i que, amb l’estretor de la vorera i el trànsit intens, feia l’entrada poc agraïda. Amb el nou accés, aquesta incomoditat no només desapareix, sinó que es connecta l’edifici amb el passeig que enllaça el carrer Major amb la zona escolar de les Deveses, travessant el casal d’avis i la ludoteca. És una millora substancial que la nova il·luminació exterior que perfila les voltes i el rètol identificatiu de la façana contribueixen a reforçar sense gaires estridències però sí amb esperit juganer, amb la coloració nocturna dels llums Led i les pintures impreses a la vidriera que anuncien que les noves Bernardes són, sobretot, un centre de promoció de les arts visuals.

Les obres també. hanpermès incorporar un sistema de climatització modern i connexió wifi a tot l’edifici. 

Tot i això, el canvi més important ha estat la denominació de l’espai, que l’allunya definitivament no només del seu origen com a convent de monges, sinó també de la seva condició de calaix de sastre on trobaven allotjament des dels cursets de ioga fins a les classes de la Universitat Oberta de Catalunya. A partir d’ara, ja no serà la Casa de Cultura de Salt, sinó un Espai de Cultura Contemporània, la denominació que consta al nou logotip i que vol potenciar la seva funció com a promotor de coneixement.

COMPARTIR: