Les Bernardes

Escriptors enlluernats per la Mediterrània

LE GRAND TOUR

Des del 5 de febrer fins al 30 d’abril es poden visitar cinc exposicions dedicades al viatge (Viaticum) i la fascinació del grans escritpors per Mediterrània (le Grand Tour), que es complementaran amb activitats paral·leles com clubs de lectura i cicles de conferències.

L’ideal de bellesa clàssic i la petja que van deixar al sud d’Europa, sobretot a Itàlia i Grècia, han fascinat des de sempre la cultura occidental.

 

També al segle XIX, quan aquests referents s’exploraven a través del conegut com a Grand Tour, el viatge a la Mediterrània que dona peu al primer cicle expositiu de l’any a Les Bernardes, que dedicarà tot el 2021 als viatges, siguin físics, temporals o estètics.

 

Partint del llibre Peregrinos de la belleza, de l’escriptora María Belmonte, el nostre centre acull des del 5 de febrer i fins el 30 d’abril de 2021 cinc exposicions dedicades a grans autors que van sentir aquest enamorament pel món clàssic i la fascinació per la Mediterrània.

D. H. Lawrence, Norman Lewis, Henry Miller, Patrick Leigh Fermor, Kevin Andrews i Lawrence Durrell seran els protagonistes de la sala Berta Casas, mentre que a la sala Photo i la sala 29 m2, s’hi exhibiran fotos i peces arqueològiques inèdites d’Axel Munthe, en la nostra L’exiliat de Capri.

L’Església acull El fotògraf de l’Arcàdia, una exposició fotogràfica dels nus de joves de Wilhelm von Gloeden i a la sala Sant Jordi s’hi exposaran les fotografies i les escultures de Léo Caillard, sota el títol Hipsters in Stone.

Finalment, a La Talaia s’hi podrà fer un petit viatge fotogràfic a Empúries, ciutat grega i romana i un símbol de la cultura clàssica a casa nostra a través de Pau Guinart amb Empúries, mirall de Catalunya.

Activitats complementàries
Els temes explorats en els tres cicles expositius programats per aquest 2021 comptaran també amb accions paral·leles com clubs de lectura, cursos d’història de l’art, cicles de conferències telemàtiques i projeccions cinematogràfiques o documentals que, afegides a les exposicions, es proposen ampliar el ventall pedagògic de Les Bernardes.

COMPARTIR: