Les Bernardes

Aquest divendres, 10 de maig, a les 20:00h, la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt inaugura La pell de les ànimes, el segon bloc del cicle expositiu 2024, Fantasia o realitat.

Es podrà visitar des del 10 de maig fins al 27 de juliol i portarà per primera vegada a Les Bernardes artistes que venen de l’Àfrica.

«Existeixen tantes pells com ànimes a l’univers: animals, vegetals, minerals o líquides. La mar, les pedres, els arbres, els insectes i, fins i tot, els núvols i el vent tenen una fina capa de pell que protegeix l’univers particular i insòlit del seu contingut. En el cas humà, els teixits i l’estructura de la pell s’han d’entendre com una via per desxifrar i conèixer el cos i el ser que l’habita. La pell és inseparable de la identitat personal i social perquè l’habitem. És el continent on emmagatzemem les nostres sensacions, els valors i les qualitats estètiques i simbòliques. Així doncs, la pell és una font de narracions i discursos a partir dels quals conformem la nostra imatge. Encarna la identitat, recull la biografia de la vida i mostra els solcs deixats pel pas del temps. També podem observar a la pell la nostra relació ambiental, les malalties, les cicatrius o la psique. La història de l’ésser humà es diposita a la memòria, però també a la pell. Una pell que els artistes utilitzen com una expressió no simplement estètica, sinó com un mitjà per transmetre un missatge, unes idees i unes experiències que ignorem i que es custodien en les fines capes de totes les pells de l’univers.«

Entre les exposicions es podran veure Gossette Lubondo i el seu Viatge imaginari II (creat amb el suport del Museu du quai Branly-Jacques Chirac) a la sala Berta Casas; Fethi Sahraoui amb El culte de les ànimes a les sales Photo i 29m2; el fotògraf saltenc Eddy Kelele amb Parets invisibles: africans a Salt a la sala L’Església; Mauro Annunziato, que portarà Al llindar del caos, a les sales Sant Jordi i a La Lateral; l’Associació Fotogràfica Salt també a la sala La Lateral; i Dòlmens de l’Empordà a la sala La Talaia.

COMPARTIR: