Les Bernardes

Integració de les Bernardes de Salt a la Diputació de Girona

Durant el ple de setembre, el nou mandat de la Diputació de Girona ha aprovat la integració del servei de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt a l’Àrea de Cooperació Cultural de la institució. Així, i després de tres dècades, s’ha posat fi al conveni amb el Consell Comarcal del Gironès en el qual aquest segon organisme s’ha ocupat de la gestió de l’equipament.

 

Tenint en compte que la titularitat de Les Bernardes és de la Diputació de Girona i que, en l’actualitat, també correspon a aquesta institució tant la totalitat de la plantilla que hi treballa, com gairebé el 100% del seu pressupost, ja no és necessària seguir delegant la gestió d’aquest equipament cultural a un altre organisme. Així, ateses les circumstàncies actuals, en què la Diputació de Girona ja gaudeix dels recursos propis necessaris, a partir de l’1 de gener de 2024, que és la data en què s’exhaureix el període de vigència de l’últim conveni existent, serà aquesta mateixa institució qui s’ocuparà directament de la gestió de Les Bernardes. 

Ubicat en un edifici històric de Salt que data de l’any 1869, Les Bernardes compleix enguany 40 anys com a casa de cultura. En aquest darrer període, sota la direcció de Robert Fàbregas, el centre s’ha convertit en un «espai de cultura contemporània» i és quan l’edifici ha gaudit d’una transformació arquitectònica més funcional i ha fiançat una programació d’exposicions d’alt nivell en què els protagonistes son la comunitat artística més coneguda del moment. 

COMPARTIR: