Les Bernardes

Les Bernardes H. R. Giger

L’espai de cultura contemporània Les Bernardes de Salt ha presentat la nova temporada expositiva a la seu de la Diputació de Girona, de la qual depèn després d’anys sota el paraigües del Consell Comarcal. Robert Fàbregas, director de Les Bernardes, ha expressat la satisfacció de «tornar a casa, com aquell nen que s’ha fet gran i després de viatjar torna”. 

La temporada expositiva 2024 de Les Bernardes porta per títol «Fantasia o Realitat?» i es divideix en tres cicles expositius. El primer ha arrencat el 2 de febrer amb la inauguració de cinc exposicions sota el títol genèric de Passió geomètrica: Artur Aguilar amb Una geometria lírica, Vivens Vacca i el seu Vol-Salt, Víctor Pérez Porro amb L’habitació Colidoscòpica, David Serra amb L’aventura de la geometria quàntica i Núria Gibrat amb Del dibuix a l’abstracte. Cinc propostes que es podran visitar fins al 27 d’abril.

El segon gran bloc, titulat La pell de les ànimes, estarà exposat del 10 de maig al 27 de juliol i portarà per primera vegada a Les Bernardes artistes que venen de l’Àfrica. Les propostes que es podran veure són Gossette Lubondo i el seu Viatge imaginari II (creat amb el suport del Museu du quai Branly-Jacques Chirac), Fethi Sahraoui. amb El culte de les ànimes, el fotògraf saltenc Eddy Kelele amb Parets invisibles: africans a Salt, Mauro Annunziato que portarà Al llindar del caos, l’Associació Fotogràfica Salt i dòlmens de l’Empordà.

L’any es tancarà amb el plat fort, on l’univers fosc i torturat de H. R. Giger, creador de l’univers Alien, serà el gran protagonista. El Centre d’Art Contemporani de Salt exposarà, sota el nom L’atracció de l’abisme, una setantena d’obres de Giger, d’entre les quals destaca una escultura de gran format de la criatura que va captivar Ridley Scott, a Una crida a la foscor. Cinema, art i disseny. Aquesta mostra, que ocuparà pràcticament tot l’edifici, serà visitable del 13 de setembre al 21 de desembre.

Pel que fa a les exposicions virtuals, se n’han previst dues: The disturbing beauty of the sphynx cats de la gironina Alícia Rius i Natura Morta, de Regine Sahmel i la publicació de la correspondència de Joan Rabascall.

Després de l’èxit de visitants de l’any passat –passant de 3.500 a 7.000–, un dels objectius d’enguany és arribar al públic jove. 

COMPARTIR: