Les Bernardes

Exposició Retrats Nòmades a Les Bernardes de Delphine Labedan i Sílvia Colomé

DELPHINE LABEDAN SÍLVIA COLOMÉ

La il·lustradora Delphine Labedan i la periodista Sílvia Colomé presenten «Retrats nòmades. Elogi de la diversitat», que suposa la segona exposició virtual que suposa Les Bernardes, després de l’estrena de «Roma Correu», a càrrec del carter d’Arsenio Luca Pistone.

El projecte “Retrats nòmades” neix de la fascinació per les cultures del món, els diferents grups socials, els colors, els vestits, els sons, les tradicions, les creences i per les diferents maneres de concebre el temps i l’organització del món que ens envolta. Vivim en un món on la uniformitat cultural cada vegada és més forta, un món que elimina les diferències entre pobles, que devora les petites ètnies i que obliga moltes comunitats, pobles sencers, a desarrelar-se, a perdre’s, a dissoldre’s, a desaparèixer fugint de les guerres, els espolis, el canvi climàtic, la fam…

Aquest treball il·lustrat de Delphine Labedan és un viatge visual a través de retrats que evoquen diferents pobles i cultures, des del Japó fins a Suècia, de Rússia al continent africà, dels ainu als berbers o dels samis fins als tutsis. Els retrats nòmades sorgeixen de la necessitat de reivindicar l’espectacle de la diversitat cultural, biològica, paisatgística i de la pau entre els pobles. Acompanyats de textos poètics de Sílvia Colomé, que ha captat l’essència d’aquest elogi a la diversitat, esdevenen relats que expliquen històries, mites i descobreixen mons remots.

“Matar el nòmada és matar la part del somni on tota la societat troba la necessitat de renovar-se” proverbi Tzigane

COMPARTIR: