Les Bernardes

Pza Navona

ARSENIO LUCA PISTONE

El carter de Roma Arsenio Luca Pistone va fotografiar el centre de Roma durant el confinament de la primavera i es pot veure una ciutat històrica i emblemàtica deserta, sense turistes ni residents, en un conjunt d’imatges que passaran a la història d’Itàlia pels efectes de la pandèmia de la COVID-19.

«Mirar no és només un acte perceptiu, està entrellaçat amb l’experiència, la història i la memòria de l’home donant lloc a una experiència complexa, on no hi ha regles i on veure significa ser constantment sorprès per alguna cosa.» Ways of seeing – John Berger

L’Arsenio treballa a l’oficina de correus, una categoria de treballadors dels que no es van aturar durant la fase més dramàtica de la pandèmia, i com a carter, va continuar distribuint cartes i paquets al llarg del centre de Roma en la normalitat de la seva feina.

Per a l’Arsenio, carter i escenògraf, lliurar la correspondència als codis postals 00186 i 00187 a Roma equival a creuar amb normalitat un escenari tan embruixant com delirant. Els dos codis numèrics identifiquen, de fet, la part de la ciutat que s’estén des del Capitoli fins a la Piazza del Popolo, incloent així la Roma antiga, la renaixentista, la barroca i la del segle XIX. El lockdown, que va buidar totes les ciutats del món, va concedir aquesta exclusivitat a l’Arsenio.

Biografia:

Arsenio Luca Pistone és escenògraf, graduat de l’Acadèmia de Belles Arts de Florència. Ha fet pràctiques al Teatre del Maggio Musicale Fiorentino i al Teatre della Pergola de Florència; ha treballat per manifestacions artístiques i culturals de la Cantiere Internacional d’Art de Montepulciano, al Teatre de l’Òpera de Milà i a Stichting International Opera Producties (Països Baixos), com a intèrpret d’escena per a sèries de televisió italianes. Ha participat en exposicions col·lectives de pintura escenogràfica i fotografia. És missatger i carter.

 
COMPARTIR: