Les Bernardes

Exposicions

Sales d'exposicions

Un total de sis sales, dividides en tres pisos, conformen el nostre Espai de Cultura Contemporània

#LESBERNARDES

EL NOSTRE ADN ÉS LA CULTURA CONTEMPORÀNIA

Exposicions d’alumnes o de creadors amateurs comparteixen protagonisme amb projectes d’artistes consolidats que, d’alguna manera, recuperen un espai que en els seus orígens havia estat una sala de referència. Per nosaltres, el contrast i la diferència són sinònim d’enriquiment. Visita’ns i ho descobriràs per tu mateix…

2021: VIATICUM, allò que serveix per A UN VIATGE

Els sis espais expositius de Les Bernardes (Sala Berta Casa, Sala Photo, Sala 29m, L‘Església, Sala Sant Jordi i La Talaia) presenten aquest 2021 un nou cicle expositiu que pretén aprofundir sobre la idea del viatge (físic, temporal o estètic) partint de la llibertat, el marge o la frontera que com a espai d‘oportunitat (físic o psicològic) s‘ha explorat aquests darrers anys. L’objectiu, com a centre de cultura contemporània, és el d‘oferir una experiència estètica que vagi lligada al coneixement i a la formació per tal d‘aconseguir mirades polièdriques que afavoreixin el pensament crític i lliure. Per tal d‘aconseguir-ho, els temes explorats en els tres cicles expositius comptaran amb accions paral·leles com clubs de lectura, cursos d‘història de l‘art, cicles de conferències i projeccions cinematogràfiques o documentals que, afegides a les exposicions, ampliaran el ventall pedagògic de Les Bernardes.

 

La programació expositiva del 2021 explora el viatge (en totes les seves variants) com la millor manera de prescindir de les fronteres i saltar els marges amb l‘objectiu d‘eliminar els prejudicis, la intolerància i els estereotips.

La cultura és una forma de viatjar extraordinària perquè a través de les seves diferents expressions ampliem els nostres coneixements, aprenem a veure amb una mirada nova i alimentem la nostra curiositat. Però viatjar no necessariament requereix traslladar-se sinó que, a través de la imaginació (la literatura, el cinema, les arts visuals o la música són una font enorme d‘on la imaginació beu i s‘alimenta), tenim la possibilitat de viure noves experiències i conèixer altres realitats.

I no hi ha millor manera d‘aconseguir-ho que presentant una programació expositiva diversa i multidisciplinar que inclou artistes de diferents procedències com ara de Suècia, Anglaterra, Estònia, França, Estats Units, Oviedo, Madrid, Barcelona, Girona, Figueres o Salt. Uns professionals o personatges que ens permetran viatjar a través de la seva vida, la seva obra o les seves vicissituds. Ho farem des de perspectives diferents i originals, com Les Bernardes ha anat fent fins ara, viatjant amb la multiculturalitat, la interculturalitat o la glocalització (allò global i allò local).

…o en paraules de Henry Miller:

el nostre destí mai és un lloc, sinó una nova‎ manera‎ de‎ veure‎ les ‎coses”.

Volem que el nou projecte d‘Espai de Cultura Contemporània faci de Les Bernardes una experiència cultural global: art, pensament, creativitat, aprenentatge i noves tecnologies.