Les Bernardes

La incansable Bette Davis

Inauguració

4 de març de 2022 a les 19:30h

Dates

Fins el 27 de maig de 2022

Espai

Sala 29 m2

Horaris

De dilluns a divendres: De 9h a 21h.
Dissabtes: De 10h a 13h i de 16h a 20h.

Compartir:

Entre finals dels anys 70 i principis dels 80 va estudiar fotografia al Centre Internacional de Fotografia de Barcelona i en prestigiosos centres novaiorquesos com la Visual Studies Workshop (VSW), la School of Visual Arts (SVA), l’International Center of Photography (IPC) o The New School a Manhattan. Durant aquesta època, va captar potentíssimes imatges de la ciutat de New York.

Com a gran viatgera que és, Azkarate també ha realitzat reportatges en llocs tan dispars com Brasil, Bali, Egipte, Nepal, el Pakistan o Turquia. També ha estat fotògrafa de la Diputació Foral de Guipúscoa i ha col·laborat en publicacions com Diario Vasco, La Voz de Euskadi, El Periódico de Catalunya, El País, Interviú, Tiempo, Dunia, o Mujer Hoy. En la seva tasca com a fotoperiodista, ha documentat punxants temes socials i polítics, incloent reportatges sobre el dia a dia del conflicte basc en el més cru dels anys 80, sobre els terribles atemptats de Sendero Luminoso al Perú, o els dedicats a col·lectius de dones i a tribus urbanes.

Durant més d’una dècada, va ser fotògrafa oficial del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, també va fotografiar en els anys 80 y 90 el festival de jazz de la mateixa ciutat Donostiako Jazzaldia, i ha estattestimoni de l’escena cultural nacional i internacional, fent crònica de concerts i retratant a personatges clau com el Dalai Lama; a multitud d’artistes internacionals com, per exemple, Arthur Miller, Julian Schnabel, Bette Davis, Jacqueline Bisset, David Bowie, Leonard Cohen, Lou Reed, Tina Turner, Patti Smith, Rod Stewart, Elton John, Iggy Pop o Iron Maiden; i, per descomptat, també a artistes nacionals com Eduardo Chillida, Gabriel Celaya, Antoni Tàpies, Jorge Oteiza, Javier Mariscal, Miquel Barceló, Ivan Zulueta, Bibi Andersen, Sara Montiel, Albert Pla, Kortatu, Loquillo, Siniestro Total, o Fabio McNamara , entre molts altres. Al maig de 2021, la docusèrie ―Detrás del Instante‖ de La 2 de RTVE, que revisa vida i obra dels millors fotògrafs del país centrant-se en algun dels seus treballs més destacats,dedica un programa a Isabel Azkarate.

A l’agost de 2021, s’inaugurarà l’exposició ―Isabel Azkarate: Art i part‖, una singular mostra que posa en valor la seva perspicaç mirada al món de l’art i el seu vincle amb nombrosos artistes. Està produïda per l’Ajuntament de Soria, que l’acollirà a l’Espai Alameda de la mateixa ciutat. A més, actualment preparem una propera mostra antològica que, sens dubte, consolidarà la seva obra com mereix en la història de la fotografia nacional.