Les Bernardes

Biogenetics

Inauguració

8 de novembre de 2019 a les 19:30h

Dates

Fins al 27 de desembre de 2019

Espai

Sala Central Berta Casas

Horaris

De dilluns a divendres: De 9h a 21h.
Dissabtes: De 10h a 13h i de 16h a 20h.

Compartir:

L’obra gira sempre entorn del fet orgànic i líric, buscant el corpus en diferents elements que esdevenen increïbles móns en constant moviment o en processos de creació

En les obres d’Enric Llevat hi trobem una doble lectura entre el macrocosmos i el microcosmos. L’artista afronta la pintura des d’una vessant filosòfica, preocupat per la comunitat social i l’esdevenir col·lectiu, o l’individu enfront de la degradació de la naturalesa, la incertesa de l’avenir o com fer front a la societat de consum. Les seves idees entronquen directament amb les tècniques pictòriques que utilitza, sobretot orientals, cultivant en la seva pintura onírics i abstractes paisatges marins o lunars, i formes orgàniques procedents de l’ús de l’aigua, element natural molt present en l’obra de l’artista tant en l’aspecte formal com en l’àmbit simbòlic.

Artista i docent tarragoní, la pintura d’Enric Llevat ha estat àmpliament exposada a diferents ciutats de Tarragona, on ha rebut premis i distincions. Ha participat en mostres col·lectives a Osaka (Soho Art Gallery i Transnational Art Fair, 2014) i París (Carrusel du Louvre, 2014). Rera el seu pas pel Japó, el seu treball esdevé més volumètric i concret, i en l’àmbit temàtic comença a interessar-se per la indústria genètica i els profunds dilemes ètics, morals i filosòfics que aquesta comporta. Reconeix en la seva obra les influències artístiques de Kandinsky, Miró i Gao Xingjian, i les teòriques dels pensadors Zygmunt Bauman, François Cheng i Byung-Chul.