Les Bernardes

HUMANS OF BARCELONA

Inauguració

4 de maig de 2019

Dates

Fins al 31 de maig de 2019

Espai

Sala d'Actes l'Església

Horaris

De dilluns a divendres: De 9h a 21h.
Dissabtes: De 10h a 13h i de 16h a 20h.

Compartir:

L’exposició “Humans of Barcelona” és un retrat de Barcelona a través dels retrats de barcelonins reals que fan d’aquesta ciutat, una de les més interessants del món

He intentat captar l’essència i el pols de la ciutat, endinsant-me en la vida quotidiana i en els principals actes públics, i ho he fet així perquè crec que la millor manera de descriure una ciutat és a través del seu paisatge humà.

La fotografia es basa en reflexos, -no em canso mai d’explicar als meus alumnes que la llum que captura la càmera és la llum reflectida pel subjecte- i Humans of Barcelona és el reflexe de la meva vida. M’encanta passejar i observar el que m’envolta i sens dubte, el paisatge humà és el meu preferit. A vegades, fins i tot em sorprenc a mi mateix pensant que m’agrada més observar que viure la vida directament. Sóc fotògraf i la meva part visual és la que preval davant les altres formes de comunicació. Percebo millor la veritat en la mirada de les persones que en allò que diuen o fan, i retrato la gent perquè és la meva manera de buscar la veritat, de buscar-me a mi mateix.

Humans of Barcelona no és un treball objectiu, no és la meva intenció i dubto que es pogués fer així. Tot i que m’he esforçat a captar el ventall més ampli de personalitats, la tria és molt subjectiva i alhora una mica casual, perquè també depèn de l’acceptació del retratat. Des de ben petit, quan despatxava a la pastisseria dels meus pares, sempre he tingut una predilecció per la gent fora de lo comú, la que no segueix els cànons estètics del moment. Evidentment, busco cares amb un caràcter fort, amb una bellesa especial, amb una expressió contundent, però també aquelles més insegures, vergonyoses, que els costa aflorar i més en un retrat. M’agrada creure que els meus retrats estan fets “sense trampa ni cartró”. Amb llum ambient, en l’entorn habitual i amb una expressió el més aproximada al que seria el seu estat natural, retrato els barcelonins que m’enamoren i és la meva manera d’estimar-los.

Enric Mestres Illamola

Nascut a Calaf el 5 de setembre de 1966.Va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Especialitzat en retrat i reportatge social, és també professor de fotografia des de l’any 2.000, fent classes d’iniciació i retrat fotogràfic en diferents centres i escoles de Barcelona. Des de l’any 2.010 és l’autor del projecte Humans of Barcelona, un retrat fotogràfic dels personatges més singulars de la ciutat.