Les Bernardes

Deep Ocean Mantra

Inauguració

3 de febrer de 2017

Dates

Fins al 31 de març de 2017

Espai

Sala Central Berta Casas

Horaris

De dilluns a divendres: De 9h a 21h.
Dissabtes: De 10h a 13h i de 16h a 20h.

Compartir:

Dibuixos de gran format sobre mons onírics i un univers per contemplar durant hores i hores per la imaginació de l’artista

Amb un dibuix preciosista, minuciós, de traços i configuracions laberíntiques, l’artista IEX Cosmonauta proposa amb cada una de les seves obres la concentració i el replegament d’un mantra. La repetició, la insistència, la meditació: la monumentalitat onírica present en aquesta exposició no cerca la complaença tècnica ni el virtuosisme, per bé que se li poden atribuir tots els mèrits d’una execució tan rigorosa com exquisida; per contra, cada peça és un somieig, un nou món on perdre’s entre tot d’imatges espectaculars i detalls subtils, on resseguir narracions que es bifurquen com els senders de Borges o la capacitat evocadora de les imatges dels gravats alquímics antics. Art i fantasies, doncs, amb les quals desvetllar universos íntims. O potser més compartits que no ens pensàvem.

Artista visual resident a Barcelona, IEX Cosmonauta destaca per ser un dibuixant excepcional que treballa en grans formats; en el dibuix es deixa portar per una visió interior que contrasta amb l’altra vessant creativa a la que també es dedica: l’art tecnològic. Ha exposat en galeries catalanes i europees, i ha publicat les seves obres en diferents revistes europees i americanes. A més del dibuix, la pintura i el vídeo, també practica la performance amb la companyia teatral Insectotròpics, de la qual és cofundador. Amb un gran èxit tant de públic com de crítica especialitzada, ha participat en festivals de tota Europa, Àsia i Amèrica. Recentment ha guanyat premis com el Fi-Performing Arts Price (2015), el Premi de Teatre BBVA (2015), i ha estat finalista del Premi Internacional de Dibuix Ynglada-Guillot (2016).