Les Bernardes

Art des de l’atre costat

Inauguració

7 d’abril de 2017

Dates

Fins al 26 de maig de 2017

Espai

Sala Sant Jordi

Horaris

De dilluns a divendres: De 9h a 21h.
Dissabtes: De 10h a 13h i de 16h a 20h.

Compartir:

Exposició dedicada al llegat artístic de dues mèdiums famoses a la seva època i que han comissariat Pilar Bonet i Antonio Bull

Una exposició inèdita, per ser la primera presentació conjunta d’aquestes dues artistes històriques, venerades entre d’altres per Joan Brossa, Antoni Tàpies i Modest Cuixart. Tolrà i Aguilar van aportar a l’art del segle XX la seva creativitat gràfica i textual a partir d’un talent molt especial, aquell que els atorgava la seva qualitat de mèdiums. Aquesta exposició sobre l’art visionari de dues dones excepcionals és una oportunitat per plantejar nous coneixements sobre la història col·lateral de l’art contemporani, tant al nostre territori, com de manera global.

«Dues dones que mai no es van creuar, dues vides diferents però properes en l’experiència del sobrenatural, del dolor i l’energia del renéixer: Josefa i Julia. Protagonistes d’una extraordinària història de creació gràfica i literària germinada en l’automatisme mental i una capacitat visionària més enllà del pensament conscient i el món físic.» Pilar Bonet.

Aquesta exposició està comissariada per Pilar Bonet –professora de crítica d’art i disseny contemporani, i crítica i curadora d’exposicions– i Antonio Buil –antiquari i estudiós de l’obra de Julia Aguilar–.