Les Bernardes

Clausura

Inauguració

6 de novembre a les 19:30h online

Dates

Fins al 22 de gener de 2021

Espai

La Talaia

Horaris

De dilluns a divendres: De 9h a 21h.
Dissabtes: De 10h a 13h i de 16h a 20h.

Compartir:

Una vintena de fotografies en blanc i negre narren diferents històries que tenen lloc a l’interior d’un convent de clausura situat al casc antic de Tarragona

Clausura és el projecte fotogràfic que ens presenta Lluc Queralt (Tarragona, 1978) a la Sala la Talaia. La mostra comissariada per Isaac Candelario pretén mostrar, a partir de la selecció d’una vintena de fotografies, un dels projectes més personals del fotògraf que plasmen la vida d’una comunitat de monges de clausura.

Aquest treball en blanc i negre és el resultat del descobriment i la immersió en un espai que des de petit li cridava a l’artista l’atenció: el convent de les Carmelites Descalces de Tarragona. Durant la seva infantesa, Queralt havia imaginat moltes vegades com seria la vida darrera d’aquells alts murs que separaven el convent de la ciutat. Anys més tard va poder complir aquest somni i les monges van deixar que la càmera d’en Lluc creues les portes del convent i immortalitzes com és la vida en clausura. La mirada poètica de l’artista, a través del joc de llum i ombres i l’humanisme amb què retrata a les religioses, són potser els punts que cal destacar de la selecció exposada.

“Vaig intentar transmetre en les meves fotografies aquest món sagrat, d’observació mística i tan allunyat de la superficialitat del món que ens rodeja. La intimitat de les carmelites és l’essència d’allò mínim, la bellesa del recolliment i l’espera de la mort com a camí”. Amb aquestes paraules Lluc Queralt sintetitza un projecte que es va iniciar al 2014 i que finalitzà el passat 2019.

Us convidem doncs, a conèixer de prop aquesta experiència personal que l’artista comparteix amb tots nosaltres, a través d’un recorregut on es presenta l’espai conventual, l’oració, i la intimitat, sempre des del respecte, de cadascuna de les monges que viuen en clausura.