Les Bernardes

Trobar-se (in Natura)

Inauguració

10 de setembre de 2021 a les 19:30h

Dates

Fins al 30 d'octubre de 2021

Espai

Sala La Talaia

Horaris

De dilluns a divendres: De 9h a 21h.
Dissabtes: De 10h a 13h i de 16h a 20h.

Compartir:

RETROBAR-SE IN NATURA és un projecte expositiu que pretén esdevenir en un espai de reflexió. Sorgeix en el context d‘una societat distòpica, en crisi total com a espècie. Amb noves realitats deshumanitzants, on s‘esfondra el sistema; en un col·lapse climàtic i de salut, vivint vides virtuals infantilitzades, immersos en postveritats, adorant la tecnologia mentre els drets fan retrocés impera l‘hipercontrol. En la mare terra opera un equilibri perfecte: quan els éssers ja són despulles, tornen a ella per brindar aliment i crear-ne de nous. Desconnectats, fills ignorants, superbs i desagraïts,som una espècie autodestructiva en transició, on només la consciència pot salvar-la/nos.

TROBAR-SE [IN NATURA] configura un corpus artístic com a vehicle vers la interpel·lació, per plantejar aturar-nos-hi obrir un espai reflexiual voltant del retrobament amb la pròpia essència, amb i en la natura, com a canal. La natura parla i té consciència i memòria. Des del caminar o des de la quietud absoluta i estàtica, ens parla si podem endinsar-nos en el silenci interni escoltar. Si ens presentem amb humilitat, demanant permís, podem entrar en comunió total amb l‘arbre, la pedra, la flor… on el dins i el fora, el micro i el macro, nosaltres i el cosmos es fonen en una totalitat i alegria supremes.

Afincada a l’Alt Empordà

És artista multidisciplinària. Viu a Rabós d‘Empordà, un petit poble del paratge natural de les Alberes, on ha fet créixer la llavor de la creació. Polièdrica, treballa des línies conceptuals i especulatives, fins a altres treballs a partir d‘objecte trobat. Els seus projectes van abordant diverses arestes de la realitat, cercant aprofundir en el coneixement del món i l‘autoconeixement, la consciència i l‘espiritualitat. Alhora ens interpel·la sobre diversos aspectes socials i estructurals, la relació amb l’entorn, la natura i els altres. Tot i que empra diverses disciplines, està centrada en el volum, l‘escultura i la instal·lació a la natura i a l‘espai públic, explorant les possibilitats expressives de cada material emprat.

Enguany ha guanyat la beca residència del Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona per al desenvolupament del projecte de creació artística amb ceràmica De la terra a la terra? [Humanitat en transició] ‘.Ha sigut becada per Transefímers, obtingut una beca Agita a la creació pel projecte Cadiretes’, una beca Baldiri Reixach pel projecte Re/animar’ i seleccionada als Premis Arts FAD. Des de 2011 ha realitzat diverses exposicions individuals i exposat en diversos certàmens, galeries i museus. Ha comissariat exposicions col·lectives, realitzat diversos workshops i és cofundadora del grup Vibra.