Les Bernardes

La cadència del cian

Inauguració

10 de setembre de 2020 a les 19:30h

Dates

Fins al 30 d'octubre de 2020

Espai

29m2

Horaris

De dilluns a divendres: De 9h a 21h.
Dissabtes: De 10h a 13h i de 16h a 20h.

Compartir:

En aquestes repeticions regulars d’imatges, el cian ens fa oblidar la freqüència i ens descobreix una obra nova i completa en si mateixa.

Aquesta exposició parteix d’una sèrie de fotografies de diferents temàtiques sense aparent relació. A través de la multiplicació de la imatge, la seva rotació, distorsió i amb l’ajut de la tècnica de la cianotipia es creen imatges noves que generen una experiència estètica molt particular. El canvi de l’escala, el joc positiu-negatiu i sobretot el cian (color espectral pur) contribueixen a transportar l’espectador a un ritme de percepció diferent. En aquestes repeticions regulars d’imatges, el cian ens fa oblidar la freqüència i ens descobreix una obra nova i completa en si mateixa.

Montse Campins és una fotògrafa nascuda a Barcelona l’any 1955. Es va llicenciar en Belles Arts al Art Center College of Design (California, Estats Units). Viu i treballa a Barcelona on ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives entre les quals destaquen: “La vitrina del Fotògraf”, Palau Robert, 2003; “Habitaciones”, BAC IV, CCCB 2003; “Les maries de Gracia”, Galeria h2o, 2009; “Viajando con Olga”, Galeria Vàlid, 2010; “El Circo de la Diva Singh”, Artèria, Espai d’Art o el Festival Fine Art Igualada, 2016. En el seu treball ressalta la combinació que fa de la fotografia analògica, la tecnologia digital i les tècniques antigues: concretament la cianotipia i les càmeres pin-hole. Amant de l’experimentació, és molt habitual trobar en la seva obra una amalgama de tècniques i processos que construeixen imatges innovadores i sorprenents.