Les Bernardes

Trobada

Inauguració

10 de setembre de 2020 a les 20:30h

Dates

Fins al 30 d'octubre de 2020

Espai

Sala Central Berta Casas

Horaris

De dilluns a divendres: De 9h a 21h.
Dissabtes: De 10h a 13h i de 16h a 20h.

Compartir:

Regina Saura, artista de recorregut llarg i prestigi gran, realitza a Les Bernardes una exposició que té com a leitmotiv la natura

Regina Saura presenta la seva primera Instal·lació a les Bernardes. La seva obra pictòrica es nodreix d’objectes quotidians o de l’entorn. Les seves formes, rotundes, abstractes o concretes, utilitzen el collage i nombrosos recursos gràfics integrats com una pinzellada més. El color, punt de partida de tots els seus quadres, surt de la seva paleta de forma lliure i espontània. Els objectes que sovint es troben en les obres de la Regina formen part d’una iconografia personal, símbols de les seves experiències de vida. Amb la seva reacció visceral als objectes de la vida real i la representació calculada de l’espai, l’artista fa que el familiar sembli inesperat i nou. El seu treball està carregat d’emoció i executat amb determinació intel·lectual, ment i esperit estimulats amb l’inimaginable i l’impossible.

Regina Saura, neix al 1955 a la ciutat de Barcelona. Al 1970 obté el títol d’Humanitats per la Universitat de Barcelona. Estudia Disseny Gràfic i fotografia a Elisava, Escola de Disseny de Barcelona. Tot seguit, crea el seu propi estudi de disseny i fotografia. L’any 1975, rep un premi FAD per “Risueño”. En el camp de la fotografia, la seva principal especialització, li va permetre treballar durant anys en diferents disciplines com el teatre, el cinema i la televisió. L’any 1983 abandona Barcelona i es trasllada a l’Empordà, moment en el qual prescindeix de la fotografia i el disseny per centrar la seva tasca en la pintura. Realitza la seva primera exposició l’any 1984 i, aquest any 2020, presenta a Les Bernardes la seva primera instal·lació. Les obres de Regina Saura formen part de col·leccions públiques i privades d’arreu a Europa, els Estats Units, el Japó o el Museu de Sant Petersburg, a Moscou. També ha destacat com a muralista i les seves obres es poden veure a diferents espais públics.