Les Bernardes

Sri Lanka: “la llàgrima de l’Índic”

Inauguració

13 de novembre de 2014

Dates

Fins al 28 de novembre de 2014

Espai

Bernardes Photo

Horaris

De dilluns a divendres: De 9h a 21h.
Dissabtes: De 10h a 13h i de 16h a 20h.

Compartir:

Experiències visuals de fotògraf alt-empordanès viscudes l’estiu del 2013 en el país asiàtic

L’exposició Sri Lanka: “la llàgrima de l’Índic” recull les experiències visuals de fotògraf alt empordanès Roger Lleixà viscudes l’estiu del 2013 en el país asiàtic. Una mirada personal i reflexiva buscant reflectir la realitat quotidiana de la seva gent en convivència constant amb una tradició mil·lenària famosa per ser un puntal de saviesa a l’antiguitat.
Sri Lanka és avui un dels països més densament poblats i abans del 1972 era conegut amb el nom de Ceilan. Per la seva ubicació en el camí de les principals rutes marítimes, Sri Lanka és un vincle naval estratègic entre l’Àsia occidental i el sud-est asiàtic, i ha estat un centre de la religió i la cultura budista de l’antiguitat. Avui en dia és un país multireligiós i multiètnic.
La història més recent de Sri Lanka però ha estat marcada per un conflicte ètnic entre el govern nacional i el moviment insurgent dels Tigres Tàmils que ha durat més de dues dècades i que va finalitzar el 2009 quan el govern nacional va iniciar una ofensiva contra els Tigres que va resultar en l’aniquilació de la guerrilla i la mort dels seus alts comandaments, però a un altíssim cost de vides civils.