Les Bernardes

El misteri del riu (Salt-Ter)

Inauguració

3 de juny de 2022 a les 20:00h

Dates

Fins el 18 d'agost de 2022

Espai

Sala La Talaia

Horaris

De dilluns a divendres: De 9h a 21h.
Dissabtes: De 10h a 13h i de 16h a 20h.

Compartir:

El riu és misteriós però també familiar, canviant però també inalterable, vulnerable a l’activitat humana però també extremadament poderós, pot ser amic o pitjor malson, bonic i aterrador en un mateix instant, és ying i és yang. El riu viu a una escala temporal aliena a les efímeres vides de les persones que s’atreveixen a endinsar-se en les seves gorges. Monuments naturals que han estat molt abans, i continuaran essent molt després de nosaltres. Pel riu, pacient i savi, preses i rescloses són només petits contratemps en el seu fluir constant, la seva victòria és inevitable. El piragüisme d’aigües braves ens permet explorar les entranyes més remotes del rius. Camins secrets i prohibits per a la gran majoria. Els membres del Club Piragüisme Salt-ter ja fa més de 25 anys que naveguen les aigües del rius locals de les comarques gironines i de Catalunya a més de fer expedicions per tot el món. Les vivències especials i úniques viscudes al riu es compten a centenars. Amb els anys s’ha anat formant a Salt una cultura al voltant del riu i el piragüisme cada vegada més complexa i viva. D’entre els kayakistes formats al club trobem alguns dels referents a nivell mundial de l’esport. Autèntics erudits del riu que n’han après a llegir les aigües i utilitzar els corrents al seu favor per tal de baixar grans salts d’aigua o volar sobre les onades. Amb els anys la relació amb el riu s’ha fet tan forta que ells i el riu ja formen un tot; són nòmades de l’aigua.

En aquesta exposició, en els 25 anys d’història del Club de Piragüisme Salt-Ter, es dóna a conèixer l’essència d’aquest esport, la recerca de les aigües que fan possible l’activitat: el piragüisme d’aigües braves. Les imatges que hi podreu contemplar us faran gaudir d’indrets de natura i bellesa extrema i molt diversa, de l’acció esportiva dels piragüistes que entren a formar part d’aquest entorn únic. En l’exposició s’hi destaca: primer de tot i com a apartat 0, una cronologia breu amb els fets més destacables de la història d’aquests 25 anys del Club de Piragüisme Salt-Ter. I després quatre temàtiques com són: La fúria de les aigües, Domadors d’onades, La vida és un fluir i D’aneguet a cigne.

Salt-Ter, Club de Piragüisme

El 12 de desembre de 1996 es va constituir el Club de Piragüisme Salt-Ter amb l’objectiu d’aglutinar un col·lectiu de gent que practicava el piragüisme de forma aïllada, i alhora reivindicar l’ús públic del Ter i de tots els rius de les comarques gironines, així com el seu adequat equilibri ecològic

El Club de Piragüisme Salt-Ter és una entitat sense afany de lucre, que té com a objectiu social la promoció i la pràctica del piragüisme a les comarques gironines en general, i, especialment de les modalitats del piragüisme d’aigües braves.

El club pretén assolir els seus objectius mitjançant diferents línies de treball: 

Organització de cursos d’iniciació i perfeccionament.

L’eskola de Piragüisme de joves i d’adults.

L’organització de proves i competicions d’àmbit nacional, estatal i internacional.

La participació en diferents proves d’àmbit nacional, estatal i internacional.

L’organització de múltiples activitats socials.