Les Bernardes

Vol-Salt (1997-2009-2022-2023)

Inauguració

Divendres 2 de febrer de 2024 a les 20h

Dates

Fins el 27 d'abril de 2024

Espai

Sala l'Església

Horaris

De dilluns a divendres: De 9h a 21h.
Dissabtes: De 10h a 13h i de 16h a 20h.

Obra

FLY  és una peça acústica que emet una sèrie de frases en forma de sentència i de manera continuada en les quals es diu si els blancs o els negres volen o no volen als blancs o als negres en totes les seves possibilitats combinatòries. En català, VOL, vol dir voler o volar.

Així que quan vaig adonar-me que podia fer servir VOL per descriure la voluntat o el desig de voler alguna cosa i també el fet de volar, vaig enregistrar amb la meva veu totes les possibilitats combinatòries i les vaig reproduir en un sistema acústic que encadenava de forma aleatòria les sentències. Al cap d’una estona d’ escoltar-ho, no quedava clar si els blancs o els negres volien o volaven, provocant desconcert tant en el fet de voler i el de volar. La peça s’ha mostrat cinc vegades, dues en un format per a ordinador, i es podia escoltar mitjançant auriculars; dues amb altaveu autònom, i una en versió anglesa (FLY) a Londres.

Vicens Vacca (Granollers, 1954)

És fill del músic de jazz Vicenç Vacca i Roca. De família sempre vinculada i relacionada amb el món i amb un entorn plenament literari i intel·lectual, on han estat figures claus Eugeni Xammar, Josep Pla o Carles Sindreu. Els seus primers contactes artístics va arribar a la dècada dels 80 quan participa en algunes accions artístiques en l’ àmbit de l’ art conceptual. Des de les seves primeres peces sonores, allà a la dècada dels 90’s, planteja el so com un element essencial i no suplementari, tractat com un element corpori amb qualitats plàstiques, materialitzant l’espai d’ acció com un objecte escultòric. Ha col·laborat amb artistes com Pep Agut, Jordi Benito, Pep Duran, Carlos Pazos, i Javier Peñafiel, i amb comissaris com Manel Clot.

https://vacca.cc/

Compartir: