exposicions

Un dels principals objectius de Les Bernardes és mostrar els treballs dels artistes en alguna de les sales que conformen aquest ampli equipament cultural.

Exposicions d’alumnes o de creadors amateurs comparteixen protagonisme amb projectes d’artistes consolidats que, d’alguna manera, recuperen un espai que en els seus orígens havia estat una sala de referència. Per nosaltres, el contrast i la diferència són sinònim d’enriquiment. Visita’ns i ho descobriràs per tu mateix…

TEMPORADA 2018
Les Bernardes presenta per als seus quatre espais expositius –la Sala Central-Berta Casas, la Sala 29m2 (especialitzada en videocreació), la Sala Photo (única sala estable de les comarques gironines dedicada a la fotografia) i la Sala Sant Jordi – Laboratori– un Cicle d’exposicions per al 2018 basat en la idea de marge com a espai d’oportunitats, com a lloc físic i mental on tot pot passar. L’objectiu: oferir una experiència de l’art que englobi qualitat estètica i pensament crític sobre el nostre temps, amb artistes de procedències i trajectòries diverses, però amb la singularitat i la qualitat com a denominadors comuns. Aquest cicle està comissariat per Laura Cornejo –gestora artística i cultural, comissària i crítica d’art.

El cicle s’organitza en blocs temàtics, per bé que, llevat d’un, cada bloc es componen amb diferents exposicions que poden ser visitades en conjunt amb la resta o de forma individual.

BLOCS TEMÀTICS

Bloc febrer-març, una reflexió al voltant de la dicotomia del visible i el no visible, o sobre una realitat que existeix més enllà de les aparences i que les imatges de l’art intenten copçar (del 9 de febrer al 31 de març de 2018, inauguració el divendres, 9 de febrer de 2018, a les 19.30 h).

Bloc abril-maig, un homenatge a les avantguardes artístiques del segle XX per part d’uns artistes plàstics vinculats al món del cinema (del 13 d’abril al 31 de maig de 2018, inauguració el divendres, 13 d’abril de 2018, a les 19.30 h).

Bloc juny-juliol, el món de la infància a través de la mirada adulta de l’artista, (del 8 de juny al 29 de juliol de 2018, inauguració el divendres, 8 de juny de 2018, a les 19.30 h).

Bloc setembre-desembre, un homenatge al treball de Jaume Xifra per posar en valor la seva obra i figura, amb una visió retrospectiva a la seva contribució a l’art contemporani (del 14 de setembre al 29 de desembre de 2018, inauguració el divendres, 14 de setembre de 2018, a les 19.30 h).

CONCEPTE

El concepte i les propostes que sostenen la programació expositiva per al 2018 de Les Bernardes continuen en la línia temàtica iniciada al 2017, pivotant al voltant de la idea de “marge”: un concepte vinculat amb la població de Salt i la seva realitat urbana i social. La idea de marge en l’art contemporani esdevé un terreny molt fèrtil des d’on repensar, explorar i experimentar àmbits diversos de la creació artística menys convencionals, en favor d’una dialèctica de la mirada vers l’obra d’art. Des d’aquests marges o confins, on hi conviu la multidisciplinarietat artística, s’aportaran noves mirades –en ocasions, visionàries– que afavoreixin l’interès i la participació tant de nous públics, com d’una escena multicultural i intercultural on artistes locals, nacionals i internacionals hi tinguin cabuda.

La programació expositiva inclou artistes professionals de procedències diverses, seleccionats en base a una trajectòria singular i polifacètica i una proposta artística de qualitat. Participen tant artistes emergents com artistes amb carreres consolidades, que, a partir de les diferents disciplines en les que treballen, aporten una perspectiva original que prové o que investiga sobre i en els “marges” de l’art contemporani. D’aquesta manera, pretenem assolir un objectiu bàsic: oferir als visitants una mirada i una experiència de l’art que englobi tant la qualitat estètica com un pensament crític i constructiu sobre el nostre temps.


C/ Major, 172
17190 Salt
Tel: 972 23 46 95
bernardes@girones.cat

Horari d'atenció al públic
De dilluns a divendres
De les 9h a les 13h
De les 16 h a les 22h
Dissabtes de 10 a 13h